Ajankohtaista

  • Englanti   Espanja   Italia   Kiina   Ranska   Ruotsi   Saksa   Venäjä

  • Ilmainen palvelu

Ohjelmallinen ryhmämatka Roomaan!

Silloin kun teille sopii! Ilmoita ryhmänne koko!

Ajankohta: sovittavissa (ohjelmaehdotuksessa to-su), öitä:3

Finnairin suorat lennot; 3h 25 min:

Meno 07:50 to Helsinki-Vantaa - 10:15 to Fiumicino, Rooma

Paluu 11:20 su Fiumicino, Rooma - 15:45 su Helsinki-Vantaa

Kolmen yön majoitus Hotel Della Torre Argentinassa. http://www.dellatorreargentina.com/en

Hotelli on viihtyisä, 1700-luvun palatsiin rakennettu keskustahotelli. Sen sijainti on erinomainen, lähellä Piazza Navona -aukiota ja Pantheonia. Kävelymatka Vatikaaniin.

To klo 10:15 Saapuminen Fiumicinon lentokentälle

- Bussi ja opas vastassa

- Maisemallinen kiertoajelu Roomassa,

suomenkielinen opastus

Kuvassa Colosseum.

Lentokentältä ajetaan kaupunkiin ja kiertoajelun aikana ajetaan Rooman tärkeimpien monumenttien kautta eli ensin Venetsia-aukiolle, jota komistaa massiivinen Italian yhdentymisen monumentti eli Il Vittoriano ja sen vieressä Capitoliumin kukkulalla kohoaa Rooman kaupungintalo. Ohi foorumin ohitetaan Colosseum ja edelleen nähdään Rooman tuomiokirkko eli Lateraanikirkko, josta jatketaan Esquilinus-kukkulan kautta ja ohi Santa Maria Maggioren kirkon via Venetolle, makean elämän la dolce vitan kadulle. Halki Borghesen puiston tullaan Tiber-joen rantaan ja jatketaan joen toista rantaa seuraillen ohi Enkelten linnan Pietarinkirkolle ja sieltä edelleen Trasteveren kaupunginosan kautta Janiculus-kukkulan näköalapaikalle. Lopuksi tehdään vielä lenkki Tiberin saaren eteläpuolitse Foro Boariolle ja sitä kautta uudelleen piazza Venetsialle ja siitä hotelliin, matkatavaroiden jättö hotelliin ja opas saattaa lounaalle Orso 80 ravintolaan. Lounaan jälkeen takaisin hotellin, jonne majoittuminen.

n. 13.30 Lounas Orso 80 Ravintolassa, Via dell'Orso 33

n. 14.30 Majoittuminen Hotel Della Torre Argentina

Corso Vittorio Emmanuele 102, 00186 Rooma

Omatoimista aikaa

20.00 Yhteinen päivällinen rennon tunnelmallisesti

Pizza Re - Tervetuloa Roomaan!

Aito italialainen pizza ei ole aivan samanlaista kuin meidän tuntemamme ja se saattaa vaihdella alueen mukaan. Esimerkiksi roomalainen pizzapohja on ohut ja rapea, napolilainen taas pehmeä! Maista - niin huomaat eron!

Kuvassa Pizzeria Pizza Re. Sijainti lähellä hotellia. Osoite: Largo Chiavari 83, Piazza del Popolo.

Pe  klo 9.00 Opastettu retki Castelli Romanin oliivi- ja viininviljelyalueelle.

Ikuisen kaupungin eteläpuolelle jää kaunis vihreä Castelli Romanin viininviljelualue.

Näille kuuluisille Sabiinilaiskukkuloille ajamme Roomasta etelään pitkin Via Appia Anticaa - teiden kuningatarta sivuten (ei käyntiä katakombeissa) pääväylistä, jonka varrelle alkukristityt kaivoivat satoja kilometrejä pitkät katakombit. Castellin alueelle saapuessamme voimme nauttia luonnon tuhlailevasta kauneudesta - viiniköynnökset, oliivilehdot, kastanjametsiköt sekä pienet järvet jäävät kävijän mieleen.

Kuva mansikkakylä Nemistä, missä on aina kesäkuussa mansikkafestivaalit.

Käymme maalauksellisissa pikkukaupungeissa, kuten viininviljelyskeskus Frascatissa ja mansikkakylä Nemissä sekä näemme Castel Gandolfon, jossa paavilla on kesäpalatsinsa. Retken aikana teemme yritysvierailun Casale Marchesen oliiviöljy- ja viinitilalle. Lounastamme myös siellä. Palaamme Rooman kaupunkiin lounaan jälkeen iltapäivällä - arviolta noin klo 14.30.

Image

Yläpuolella kuvassa oliiviöljy- ja viinitila Casale Marchese.

Pe klo 19.30 yhteinen päivällinen Ristorante Terra di Siena.

Kuvassa päivällisravintola Ristorante Terra di Siena.

Päivällispaikka on viihtyisä toscanalaistyylinen ravintola aivan lähellä hotelli Della Torre Argentinaa ja Navona-aukiota, osoite Piazza di Pasquino 77/78.

La klo 9.00 Antiikin Rooma suomeksi opastettuna

Kuvassa Forum Romanum.

Hotellista kävellen Capitoliumin kukkulalle ja tutustuminen Forum Romanumin alueeseen, joka oli aikoinaan Rooman valtakunnan hallinnollinen keskus ja sydän - Forumilla piti Cicero kuuluisia puheitaan ja siellä menehtyi Julius Ceasar salaliittolaisten murhaamana. Kuljemme samalla antiikin aikaisella pääkadulla, jota pitkin myös Kleopatraa kannettiin kantotuolissaan tapaamaan Julius Ceasaria. Poikkeamme myös Palatinuskukkulalle, jolla sijaitsivat keisarilliset palatsit sekä Colosseumille, jolla järjestettiin kuuluisat gladiaattoritaistelut. Retki päättyy lounasravintolaan.

Kuvassa Hostaria I Clementini.

Noin klo 12.15 Lounas Hostaria I Clementini, osoite Via di San Giovanni in Laterano 106, 00184 ROMA

Iltapäivä omatoimista aikaa.

La klo 17.30 Rooman tunnelmalliset aukiot kävellen

Suomeksi opastettu retkemme alkaa Navona-aukiolta, jota myös roomalaisten olohuoneeksi kutsutaan - aukion keskellä kohoaa Berninin kuuluisa suihkulähde "neljä virtaa" ja sitä vastapäätä voimme ihailla kilpailijan Borromini Sant' Agnese-kirkon julkisivua. Navonalta kävellään ohi Italian senaatin Pantheonin temppeliin, joka on säilynyt meidän aikoihimme saakka parin tuhannen vuoden takaa. Halki hallinnollisten aukioiden; Montecitorio, piazza Colonna, jatkamme espanjalaisten portaiden juurelle ylellisiä ostoskatuja pitkin ja sieltä edelleen kuuluisalle Trevin suihkulähteelle, jonne retkemme päättyy.

Kuvassa Rooman suurin ja tunnetuin suihkulähde Fontana di Trevi. Vuonna 1762 valmistunut suihkulähde sisältää suuren tekokallion, altaan ja 20 metriä korkean ja 26 metriä leveän seinän, joka on koristeltu barokkielementeillä palatsin julkisivuksi. Kompleksin keskellä, tekokallion päällä, lepää meren jumala Okeanos merihevosten vetämässä vaunussa. Barokkiseinän reunasyvennyksiin on myös sijoitettu yltäkylläisyyden ja parantavan voiman jumalat.

Trevin suihkulähteeseen liittyy uskomus: jos Roomassa vieraileva heittää kolikon suihkulähteeseen, hän palaa kaupunkiin takaisin!

La n. klo 20.00 Yhteinen läksiäisillallinen Ravintola Trattoria Al Gran Sasso 32 V, Ripetta 00186 Roma eli lähellä Piazza del Popoloa, jonka tienoille kävelykierros illalla päättyy.

Kuvassa Ravintola Trattoria Al Gran Sasso 32 V, Ripetta 00186 Roma

Su klo 7.30 Aamiainen

8.15 Kokoontuminen hotellin ala-aulaan.

8.30 Lähtö lentokentälle

11.20 Lento Helsinkiin

15:45 Saapuminen Helsinki-Vantaan lentokentälle

Ratkaisupalvelumme