Ajankohtaista

  • Englanti   Espanja   Italia   Kiina   Ranska   Ruotsi   Saksa   Venäjä

  • Ilmainen palvelu

Ryhmämatkaehdotus Barceloonaan! Pyydä tarjous!

Matkan ajankohta: La -Ti

Suorat lennot Finnairilla

MATKAOHJELMA

La  klo 20.25 Kuljetus hotellille ja majoittuminen

Hotelli: Hotel Montblanc 3***

Via Laietana 61, Barcelona

Klo 21.30 Omakustanteinen ryhmäillallinen hotellilla

Su klo 9 Lähtö hotellilta. Suomeksi opastettu kaupunkikierros kävellen Barcelonan sydämessä, vanhassa kaupungissa ja historiallisessa keskustassa. Tutustumme Ramblasin alueeseen sekä goottilaiseen kaupunginosaan kirkkoineen ja kapeine kujineen. Vierailemme Bornin alueella sekä Picasso-museossa.

La Pedrera- Casa Mila

 

Barcelonan monista arkkitehtuurisista nähtävyyksistä Antoni Gaudin Casa Mila on yksi erikoinen rakennus, jonka jokainen Barcelonassa matkaaja tulisi nähdä vierailunsa aikana. Casa Mila tunnetaan myös nimellä La Pedrera “kivilouhos”. Se valmistui 1911 ja se vastaanotettiin innolla. Montserrat vuoren sanotaan olleen tämän rakennuksen esikuva. Sen voi nähdä rakennuksen kurvikkaasta julkisivusta ja luolamaisista parvekkeista. Koristellut rautaparvekkeet on suunnitellut Josep María Jujol. Jokainen parveke on  erikseen tehty ja suunniteltu. Casa Mila oli Gaudin viimeinen maallinen työ ja viimeinen työ ennen kuin hän omistautui mestrityölleen, Sagrada Familia –kathedraalille, jotka yhdessä Parc Güellin kanssa muodostavat kolme Barcelonan päänähtävyyttä. La Pedrera on yhä jaettu yksityisasunnnoiksi, mutta vierailijat voivat käydä oudolla kattoterassilla “savupiippu puistossa”, mikä on erityisen kaunis auringon laskeutuessa kaupungin ylle.

Casa Batlló

Casa Batlló on yksi Eixample-alueen karismaattisimmista rakennuksista. Edellisen rakennuksen kunnostuksessa vaadittiin uutta konseptia koristeista, joissa annettiin etusija värille ja valolle. Julkisivun epätavalliset koristeaiheet ovat erityisen kiinnostavia. Sisustus paljastaa Gaudín kiinnostuksen käsityönä tehtyyn toimivuuteen.

Las Ramblas

Kuuluisa Las Ramblas on yksi kaupungin ainutlaatuisimmista paikoista, jossa kävelemällä voi tuntea vanhan kaupungin sykkeen!

La Boqueria Mercat

Tunnetaan myös Mercat de Sant Josep eli Saint Josephin kauppahalli. La Boqueria on kuuluisa siellä myytävien tuotteiden laadusta ja monipuolisuudesta, joita tuodaan ympäri maailmaa. Kauppahalli sijaitsee paikalla, joka on alunperin suunniteltu Sant Josep –kirkon pihaksi.

Klo 12.30 Omakustanteinen lounas Tapas Club, Plaça Pau Vila, 1 - Palau de Mar.

klo 14 Bussikuljetuksella  Sagrada Familia –kirkkoon ja Park Guell –puistoon sekä Montuicin kukkulalle katsomaan vuoden 1992 Olympialaisten stadionia ja Olympiakylää sekä kukkulalla olevaa linnaketta.

Kathedraali

Kathedraalin rakennustyöt alkoivat 1300-luvulla ja loppuivat 6 vuosisataa myöhemmin. Kathedraalin vanhin osa on Sant Iu –oviaukko, julkisivu valmistui 1890 ja tämä on uusin osa kathedraalissa. Tärkeitä yksityiskohtia ovat korkea alttari, 1500-luvun kellotorni, pylväskäytävät, saarnatuoli, Santa Eulalian krypta, mikä on yksi Barcelonan kahdesta suojeluspyhimyksestä ja La Pietat oviaukko eli pylväskäytävän sisäänkäynti. Goottirakennus sijaitsee Kristillisen basilikan paikalla (4.vuosisata) kolmen keskikäytävän kanssa, joista kastekappeli muodostui (tuhoutui 958).

La Sagrada Familia 

La Sagrada Família on massiivinen roomalaiskatolinen kirkko, joka on työnalla vieläkin. Rakennustyöt alkoivat  jo vuonna 1882 ja rakennuksen muodollinen titteli on Temple Expiatori de la Sagrada Família. Alunperin Antoni Gaudí (1852 – 1926) on suunnitellut kirkon. Hän työskenteli projektin parissa 40 vuotta, omistaen viimeiset 15 vuotta elämästään kokonaan tälle kirkolle. Projektin on suuniteltu olevan valmis 2026. 

Erittäin pitkään rakennusaikaan liittyen Gaudí on sanonut, että "Minun asiakkaallani ei ole kiirettä." Gaudin kuoleman jälkeen vuonna 1926, työ jatkui Domènech Sugranyes johdolla, joka keskeytyi vuonna 1936 Espanjan sisällissodan vuoksi. 

Joitakin osia keskeneräisestä rakennuksesta ja Gaudin malleja tuhoutui sodan aikana Katalonialaisten anarkistien toimesta. Design, jota nyt toteutetaan, pohjautuu hukattujen suunnitelmien uusiin versioihin ja moderneihin sovelluksiin. Vuodesta 1940 arkkitehdit Francesc Quintana, Isidre Puig Boada, Lluís Bonet i Gari ja Francesc Cardoner ovat jatkaneet työtä.

Olympia Stadion ja Palau Sant Jordi

 

 

n. klo 17.30 saapuminen hotellille

klo 20.00 Omakustanteinen ryhmäillallinen ravintolassa: Restaurant Hostal El Pintor, Sant Honorat 7.

Ma  Omatoimista ostosaikaa klo 9.30 El Corte Inglés

klo 10.00 Lähtö hotellilta bussikuljetuksella maailmankuuluille viinitiloille;

Bodega Parés Baltà 2012 & TORRES WINERY 2013

Matkaamme ensin Parés Baltàn -viinitilalle. Tila on perheyritys Rosendahl-viinin alueella Penedèsinissä, jonka juuret juontavat v. 1790. Tila koostuu viidestä ekologisesti viljelty viinitarhasta, joissa kaikissa on eri mikroilmasto, joka mahdollistaa sen, että Bodega tuottaa monipuolisen valikoiman viinejä ja kuohuviinejä.  Matkan hintaan sisältyy viininmaistajaiset myös tällä tilalla sekä lounas.

Klo 14:45 Saapuminen Torresin viinitilalle

Katalonian tunnetuin viinitila Torres sijaitsee Penedèsin viinialueella. Tilalla vierailija pääsee tutustumaan viinin valmistuksen jaloon perinteeseen kattavalla kierroksella, joka vie viehättävien viiniviljelmien halki käymispannujen ohi ja valmiita huipputuotteita maistelemaan. Viinitilan kaupasta löytyy tuliaisiksi mukaan Suomessa tuntemattomia tuotteita sekä tuttuja suosikkeja kuten Sangre de Toroa tai Torres 10 -brandya Espanjan hinnoin.

Torresin suvun ja viininvalmistusperinteen historiikkiin tutustumme audiovisuaalisessa muodossa sekä matkaamme Torresin viiniviljelmien halki kaapeliautoilla. Tähän retkeen sisältyy myös viininmaistajaiset.

n. Klo 17.30 Saapuminen viimeistään hotellille.

          Omatoimista ostosaikaa.

klo 20 Omakustanteinen päivällinen La Gavina Restaurant, Plaça Pau Vila, 1 - Palau de Mar

Ti klo 7.30 Lähtö hotellilta lentokentälle.

Matkan hinnat: - jaetussa 2 hh huoneessa xx eur/hlö

                        - 1 hengen huoneessa xx eur/hlö

Hinnat ovat sidottu ennakkoon sovittuun yhdessä matkustavaan minimiryhmäkokoon.                       

Hintaan sisältyy

-          Yllämainitut lennot turistiluokassa

-          Lentokenttäverot ja muut viranomaismaksut

-          Kolmen yön majoitus

-          Hotelliaamiaiset

-          Lentokenttäkuljetukset, menomatkalla oppaan johdolla

-          Suomeksi opastettu kaupunkikierros sunnuntaina 29.9. (sis. opas ja allamainitut bussikuljetukset, max 8 tuntia)

-          Retki viinitilalle suomenkielisen oppaan johdolla maanantaina (sis. bussikuljetukset ja opas, max 8 tuntia)

-          Matkan marginaalivero

      -     Kahdet viininmaistajaiset sekä yhden lounaan viinitiloilla

Lisämaksusta: Valinnainen FC Barcelonan jalkapallo-ottelulippu kisakalenterin ja -hinnaston vahvistuessa sekä edestakaiset kuljetukset stadionille ja takaisin. Anjalankosken Linjan edestakaiset lentokenttäkuljetukset maksetaan suoraat kuljettajalle.

Joudumme maksamaan ns. turistiveron hotellin vastaanottoon, mitä emme saa sisällyttää matkan hintaan. Se oli v.2013 0,75 eur/yö/hlö.

Matkan maksamisen eräpäivät: 250 eur ennakkovarausmaksu erääntyy maksettavaksi 7 vrk varauksenteosta. Tätä maksua ei peruuttamistapauksissa palauteta. Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 3 kk ennen lähtöpäivää. Pyydämmekin aina asiakkaitamme tarkistamaan että heillä on voimassaoleva vakuutus mistä saa mahdollisessa sairaustapauksessa matkarahansa pois.

 

Ratkaisupalvelumme